Familiepad bij schaapskooi Achter 't Zaand voert over de heide, water, en door het bos…


Het is móói geworden - het Familiepad over de hei, in het noordelijk bosgebied van het Dwingelderveld. Veel bezoekers beamen dat. Het pad is vooral bedoeld voor rolstoelgebruikers en hun begeleiders, maar ook gewoon - voor mensen die slecht ter been zijn. En natuurlijk voor alle recreanten en vakantiegangers die dit prachtige pad door deze geweldige omgeving eens rustig willen lopen, en even op één van de picknickbanken willen zitten. Om wat te mijmeren, te luisteren naar de vogels of gewoon - te genieten van het " buiten zijn". Eén ding is duidelijk: het Familiepad is verboden terrein voor fietsers, ATB-ers en mountainbikers…

0aea5e6e1d2b0d4400da6c1e77359f7e

Ontmoeting met de schapen

Het Familiepad begint en eindigt bij de grote P-plaats aan het Achter 't Zaand. Omdat de schaapskooi daar vlakbij is, is een ontmoeting met de schapen niet denkbeeldig. Het pad slingert door het heidegebied en is ongeveer 3 kilometer lang. Wie dat een te grote afstand vindt, kan de route met de helft inkorten. Langs de route zijn op verschillende plekken "inhammen" aangelegd, waar picknickbanken de mogelijkheid bieden voor een moment van rust. Dat is op de foto hieronder te zien, die is genomen bij de uitreiking van de "Goed voor mekaar"-prijs voor dit pad, in mei van dit jaar. Foto boven en onder: Staatsbosbeheer, Albert Henckel.

e8f15d417866e8c1b1565c0cc59adc69

Het Familiepad is vooral mooi om te wandelen, omdat het door zo'n afwisselend landschap voert: bos, heide en water. En wie daarna nog wandelenergie over heeft, kan altijd even een kijkje nemen bij de nabije schaapskooi. Reden genoeg om het Familiepad eens te lopen. Want het is een héél mooi plekje… Foto hieronder: Axel Wiewel.

b96654061ac9be2ac185bec96f24d451

Ook Familiepad bij Oriëntatiecentrum Spier

Dit Familiepad is niet het enige in het gebied. Ook bij Oriëntatiecentrum Spier ligt een prachtig pad. Klik voor meer informatie op de link Activiteiten en routes, links op deze pagina.