Veel te doen in en om schaapskooi Lhee


Benieuwd naar het leven van een schaap of welke leuke dingen je met wol kunt doen? Ontdek dit tijdens ‘Kom in de kooi’ bij schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee. Op woensdag 24 oktober kunnen gezinnen met kinderen tussen 11.00 en 15.00 uur gevarieerde opdrachten doen in en rond de kooi. Doe mee en meld je aan. Deelname voor kinderen van OERRR € 4,00, niet-leden betalen € 7,00. Ouders of begeleiders hebben gratis toegang.

Kom in de kooi. Foto: Andries de la Lande Cremer

Maak zelf een mooi schilderijtje met wol of zoek in de kudde naar verschillende schapenkoppen. Of loop net als een schaap met blote voeten door het stro.

24 oktober Lammetjesdag - Kom in de kooi!

Bij schaapskooi Achter ’t Zaand is sinds dit voorjaar een nieuwe ontvangstruimte geopend. Enthousiaste vrijwilligers van Natuurmonumenten heten bezoekers op zondagen van harte welkom. Zij kunnen alles vertellen over de schapen, de kudde en het heidebeheer. Op 24 oktober houdt Natuurmonumenten hier, naast de jaarlijkse Lammetjesdag, voor het eerst een speciale activiteit in de schoolvakantie. Op deze manier gaat deze mooie plek aan het Familiepad nog meer leven. Op 24 oktober zijn staan kinderen centraal, maar ouders en andere begeleiders mogen natuurlijk ook meedoen. De schaapkooi wordt aangegeven vanaf de Spieregerweg. Parkeren kan op de parkeerplaats aan Achter ’t Zaand. Vanaf daar is het tien minuten lopen via het verharde Familiepad.