Activiteiten in kerstvakantie


Niemand hoeft zich te vervelen in het Dwingelderveld tijdens de kerstvakantie. In en om het bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt er iedere dag wel een activiteit of excursie gehouden.

Er zijn kinderactiviteiten, zoals vogelsnacks maken en een vogelvoedertafel timmeren, maar ook huifkartochten, en wandelingen met een boswachter van Natuurmonumenten. Kijk hier voor meer informatie en aanmelden voor de activiteiten en excursies.

Vogelvoedertafel timmeren

Wie zelf een vogelvoedertafel in elkaar wil timmeren en een vogelsnack wil maken, kan op 3 januari naar het bezoekerscentrum komen. Tussen 13.00 tot 15.30 uur gaan kinderen aan de slag met planken, spijkers en vogelzaden en maken ze de mooiste creaties om mee naar huis te nemen. Daarnaast zijn er iedere dag leuke speurtochten om op ontdekkingstocht in de natuur te gaan.

Foto: Rob Doolaard

Wie liever in een huifkar het gebied verkent, moet vooral de kans niet missen om op woensdag 2 januari mee te gaan in de huifkar, die onder meer door de Anserdennen rijdt en bij de schaapskooi aangaat.

TIP: Op 1 januari staat het team van bezoekerscentrum Dwingelderveld klaar vanaf 12.00 uur om alle bezoekers een gelukkig nieuwjaar te wensen.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur behalve op oudejaarsdag.