speelnatuur krijgt update


De speelnatuur van OERRR bij bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen krijgt een upgrade. Vanaf 7 september tot medio half oktober is de speelnatuur bij het bezoekerscentrum afgesloten voor publiek. De aannemer en vrijwilligers van Natuurmonumenten maken de speelnatuur uitdagender en toegankelijk voor iedereen.

In de speelnatuur worden verschillende natuurlijke speelelementen toegevoegd. Boomstammen om overheen te klauteren, een kleibult om vanaf te glijden en een toegangspoort van wilgen zijn enkele voorbeelden. “Met de aanpassingen willen we vooral de toegankelijkheid voor kinderen met een beperking verbeteren. Dit doen we onder andere door de aanleg van een halfverhard rolstoelpad door de speelnatuur.

Natuurmonumenten - Andries de la CremerDaarnaast werkt een aantal onderdelen niet meer naar behoren zoals de waterpomp. Redenen om de speelnatuur tijdelijk te sluiten en aan te passen,” vertelt Gina Bisschop, medewerker bij het bezoekerscentrum. “De waterpomp is straks ook door kinderen met een beperking goed te bedienen en door enkele speelattributen toe te voegen kunnen zij straks naar hartenlust meespelen”. Half oktober moeten de werkzaamheden zijn afgerond en kunnen kinderen zich weer uitleven in de speelnatuur.