Plankenpad Spier wordt vernieuwd


In 2003 is een lager deel van de boswachterij Dwingeloo opnieuw ingericht. Doel was herstel van een natuurlijker waterstand en het verminderen van het aandeel uitheemse boomsoorten die daar voor de houtoogst waren aangeplant. Om in die voormalige natte laagte bos aan te kunnen planten is er een stelsel van sloten en greppels gegraven om die laagte droog te leggen.

Het bos werd geoogst en sloten en greppels gedempt. Om de bezoekers het natte deel en de ontwikkeling daarvan te laten beleven is de 5,5 km Boswandeling Spier in 2005 voorzien van in totaal 270 m ‘plankenpad’.

Doordat het plankendeel slechter werd en veel wordt gebruikt is besloten om alles te vervangen in plaats van het steeds op te lappen. Inmiddels is er 70 m klaar en in januari wordt het resterende deel vervangen. In tussentijd is het pad gewoon toegankelijk. Het nieuwe pad ziet er anders uit en is breder geworden en kan dus weer vele jaren mee.

Zie ook het artikel en interview met boswachter Albert Henckel op https://www.rtvdrenthe.nl/nieuws/176558/Eerste-deel-van-plankenpad-Dwingelderveld-is-hersteld