Cursus Gastheerschap voor bedrijven in ZW-Drenthe


De Drents-Friese grensstreek is populair bij toeristen. Zij vinden onderdak bij talloze horeca- en recreatieondernemers. Die doen hun best om hun gasten het landschap in al haar facetten te laten beleven en ervaren. Om hen daarbij te ondersteunen verzorgt het IVN de cursus Gastheerschap. Ondernemers ontdekken de waarde van het landschap voor hun gasten en hun bedrijf en worden ‘Gastheren en -vrouwen van het landschap’.

IVN heeft landelijk jarenlange ervaring opgebouwd met het trainen van ondernemers-netwerken in het ‘leren lezen’, begrijpen en promoten van hun regio. Binnen de Nationale Parken worden de cursussen sinds 2004, onder de naam ‘Gastheerschap’ verzorgd. In het hele land zijn met deze methodiek al meer dan 3000 ondernemers opgeleid.

In januari start een cursus van 4 maandagmiddagen voor ondernemers binnen de Drents-Friese Grensregio. We richten ons op ondernemers die zien wat de waarde van het omliggende landschap is voor hun bedrijf en dit ook verder willen uitdragen aan gebiedsbewoners en bezoekers. Vaak zijn dit ondernemers uit de recreatieve sector maar in feite is iedereen welkom.

De cursus biedt lezingen, informatie en excursies over het Drents Friese Wold, het Holtingerveld en het Dwingelderveld.

Meer informatie is te krijgen bij Wim Meijberg, Projectleider IVN Noord, e-mail: w.meijberg@ivn.nl