Twee geheel verharde familiepaden

In Nationaal Park Dwingelderveld is ook ruimte voor recreanten die wat minder goed ter been zijn, of met een wandelwagen of buggy het gebied in willen. Ook zijn er op de diverse parkeerplaatsen in het gebied speciale invalidenparkeerplaatsen aangelegd, zoals bij het Natuurpoort in Spier en Bezoekerscentrum Dwingelderveld bij Ruinen.

Twee Familiepaden in het gebied zijn speciaal aangelegd voor recreanten die slecht ter been zijn, of met een wandelwagen of buggy mooie plekjes willen zien...

Mindervaliden DSC_0017

Familiepad bij Natuurpoort Spier

Op twee plaatsen in het Dwingelderveld ligt een speciaal voor dat doel aangelegd pad voor mensen die mobiel beperkt of slecht ter been zijn - een Familiepad. Het Familiepad bij Spier is een verharde route van 2,5 kilometer (pdf, 182 kB), die begint en eindigt bij het Natuurpoort Spier. De route voert voornamelijk door de beschutting van het bos.

Familiepad vanaf schaapskooi Achter 't Zaand
In 2014 is het Familiepad aangelegd, dat begint - en eindigt - bij de schaapskooi aan het Achter 't Zaand. Dit verharde pad is ongeveer drie (pdf, 149 kB) kilometer lang en kan halverwege 'ingekort' worden. Langs de route zijn enkele picknickbankjes geplaatst. Deze route voert door het open heidegebied, met prachtige vergezichten, en vlonders over het water.
Bij de nabije schaapskooi is een invalidentoilet aanwezig.