Concerten bij bezoekerscentrum en schaapskooi


In bezoekerscentrum Dwingelderveld en bij de schaapskooi van Natuurmonumenten staat op 6, 7 en 8 oktober klassieke muziek centraal. Daar spelen diverse musici een gevarieerd muziekprogramma. Natuurmonumenten en het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds brengen zo samen cultureel erfgoed tot leven, op maar liefst 35 cultuurhistorische locaties in het land.

Klassieke muziek op bijzondere locaties

Op vrijdag 6 oktober geven pianiste Riette Olthof en Marte Gerritsma een concert in het bezoekerscentrum. Dat begint om 20.00 uur. Riëtte Olthof en Marte Gerritsma één van de meest uitdagende werken van het quatre-mains repertoire op de piano, het Allegro brilliant van Mendelssohn. Dit werk droeg Mendelssohn op aan de bevriende pianiste en componiste Clara Schumann. Riëtte heeft een Grotrian Steinweg-vleugel uit de collectie van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds in bruikleen.

Die avond kunnen bezoekers al een uur van tevoren in de stemming komen door een “lichtjeswandeling” te maken in de omgeving van het bezoekerscentrum, die over heideveldjes, langs vennetjes, en jeneverbessen voert. De wandeling duurt niet langer dan een half uur.

Debussy en Ravel

Op zaterdag 7 oktober geven pianiste Lies Braakman en violiste Danna Paternotte vanaf 20.00 uur in het bezoekerscentrum het natuurgebied een mysterieuze twist met een impressionistisch programma. Zij spelen onder meer van C. Debussy - Vioolsonate in G (1917) en M. Ravel - Vioolsonate nr. 2.

Concert tussen de schapen

Op zondag 8 oktober kunnen bezoekers voorafgaand aan een concert "tussen de schapen" in de stemming komen door naar een verhaal over de schaapskooi te luisteren. Dat begint om 10.15 uur en duurt ongeveer een half uur. Een kwartier daarna, rond 11.00 uur, laat het Z.o.o Guitar Duo hun gitaren klinnken.  Met een knipoog refereert de titel ‘El Cordero’ naar de twee belangrijkste muzikale componenten: de Spaanse stilistische trekken die de sonates van Domenico Scarlatti zo karakteristiek en herkenbaar make,n en de rijke ‘joropo’ ritmes en harp-achtige klanken van de Venezolaanse muziek.

Volg deze link voor meer informatie, en voor aanmelding.