Tuin- en smaakmarkt op 24 september


Rondom bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt op zondag 24 september de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt gehouden. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en meer. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden aan de Benderse 22 in Ruinen. Toegang tot de markt en parkeren is gratis.

Tuin en Smaakmarkt Foto: Okko Vos

Stekjes uit Vlindertuin

Tijdens de tuin- en smaakmarkt kunnen tuinliefhebbers onder meer stekjes uit de vlindertuin van het bezoekerscentrum kopen. Vrijwilligers hebben diverse planten gestekt en staan met een eigen kraam op de markt. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven en organisaties met hun producten en diensten. Bert Kling zingt, en begeleidt zichzelf daarbij op de gitaar.

De Vlindertuin van het bezoekerscentrum Foto: Andries de la Lande Cremer

Ook veel te doen voor kinderen

Tijdens de markt kunnen kinderen zich uitleven met de waterpomp in de Wereld van OERRR en gaan ze op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Daarnaast is er bij het bezoekerscentrum een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden.

Wandeling met de boswachter

Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een leuke wandeling door het Dwingelderveld. Om 14.00 uur vertrekt een gids van Natuurmonumenten met de ‘Wandeling met de boswachter’. Wie mee wil met deze excursie kan zich vooraf aanmelden op de website van Natuurmonumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.