Wandel mee in de Nacht van de Nacht


Beleef de duisternis tijdens de Nacht van de Nacht. Het Dwingelderveld is één van de weinige plekken waar het nog echt donker én stil kan zijn. Daar geven zowel het IVN als Natuurmonumenten op zaterdagavond 28 oktober een excursie.

In de nacht van 28 op 29 oktober gaat de wintertijd in. De klok wordt die nacht een uur teruggezet. Het is daardoor een uur langer donker. Traditiegetrouw is dat de Nacht van de Nacht, uitgeroepen door de landelijke Natuur- en milieufederaties.

Maak een wandeling met IVN of Natuurmonumenten

Wandel mee in de duisternis met een ervaren gids van IVN. De deelnemers ontdekken de weidse sterrenhemel en beluisteren de geluiden van de nacht. De – gratis - tocht begint om 18.30 uur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 bij Ruinen. Vooraf aanmelden is wel nodig.

Nachtwandeling Dwingelderveld Foto: Andries de la Lande Cremer

Tijdens de tocht met een gids van Natuurmonumenten wandelen deelnemers in het donker een route, en zoeken ze naar vleermuizen, nachtvlinders spotten en ontdekken ze alles over uilen. Bij terugkomst krijgen de deelnemers een hapje en een drankje aangeboden. Vertrektijden: 19.00 en 19.30 uur. Deelnemen aan deze wandeling kan tegen een kleine vergoeding. Ook hier is vooraf aanmelden nodig.