"Handen" voor werk in de natuur gezocht (op Natuurwerkdag 4 november)


Op 4 november is het weer Landelijke Natuurwerkdag. In het Dwingelderveld kunnen enthousiastelingen van alle leeftijden die dag meehelpen aan klusjes die in de natuur gedaan moeten worden. In het Dwingelderveld werken de vrijwilligers die dag samen met de medewerkers van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en IVN Westerveld. Landschapsbeheer Drenthe zorgt voor de materialen.

Klusjes doen in de natuur. Leuk en gezellig. Foto: Martin van Lokven, verkleinde versie

Landschap weer open maken

De schaapskooi aan het Achter 't Zaand in Lhee is tussen 9.00 en 13.30 uur het middelpunt van de werkzaamheden. Vlak bij de schaapskooi  en bij de radiotelescoop groeit het landschap dicht. Overal staan jonge berken, elzen en wilgen. Die moeten eruit! Als het landschap open blijft, kunnen adders daar een plekje vinden om te zonnen. Ook bij het Familiepad, voorbij de schaapskooi, zijn "handen" nodig om jonge boompjes van berk, els en wilg te verwijderen.

Aanmelden nodig

Voor kinderen is er na de pauze een speciaal programma. De live-band Moorland sluit de ochtend af. Kijk hier voor meer informatie en opgave.


Natuurwerkdag al 17 jaar een begrip

Al meer dan zeventien jaar, steeds op de eerste zaterdag van november, werken kinderen en volwassenen samen in de natuur. De Natuurwerkdag is de grootste, landelijke vrijwilligersdag in het groen. Op meer dan vijfhonderd plekken in het land gaan vrijwilligers die dag aan de slag. De Nationale Postcode Loterij, de provincie Drenthe en de Drentse gemeenten dragen financieel bij.