Foto's van Erik Bethlehem in bezoekerscentrum. Thema: "De stilte van het Dwingelderveld".


In bezoekerscentrum Dwingelderveld is tot april 2018 een kleine expositie te zien van bijzondere natuurfoto's, gemaakt door Erik Bethlehem.

In het centrum zijn elf prachtige, op canvas afgedrukte natuurfoto's te zien, en een doorlopende fotopresentatie op een beeldscherm. Bezoekers kunnen ook meedoen aan de Dwingelderveldquiz, waarmee ze hun kennis over het Dwingelderveld kunnen testen.

Drents Heideschapen. Foto: Erik Bethlehem (002)

De stilte koesteren

Erik Bethlehem, (50), is werkzaam bij Natuurmonumenten en is in zijn vrije tijd geregeld met zijn fotocamera in de natuur te vinden. Hij laat zich graag verrassen door wat hij op zijn omzwervingen tegen komt, en koestert vooral de stilte van het gebied dat in elk seizoen haar charmes kent. Het Dwingelderveld, dat vlak bij zijn woonplaats ligt, is voor Erik Bethlehem heel speciaal, wat duidelijk uit zijn fotobeelden blijkt.

Dwingelderveld-lezing op 9 november

Aanvullend op de expositie geeft Bethlehem een Dwingelderveldlezing op donderdag 9 november in het bezoekerscentrum. Dan vertelt hij vertelt over zijn passie voor fotografie en het Dwingelderveld.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld is vanaf 1 november vijf dagen per week geopend, van 10.00 tot 17.00 uur. Op maandag en dinsdag is het bezoekerscentrum gesloten, tot 1 april.