Vrienden Dwingelderveld helpen mee in de natuur


Jaarlijks steken in het Dwingelderveld nogal wat mensen de handen uit de mouwen "in het veld". Behalve de professionele medewerkers en de vele vrijwilligers zijn ook andere personen actief die het Dwingelderveld een warm hart toedragen, en dat willen laten blijken.

De afgelopen maanden hebben twee groepen voor Staatsbosbeheer nogal wat werk verzet. Eind september was dat een Geocache-groep van maar liefst 46 personen, die elk jaar wel een paar keer wat werkzaamheden komen uitvoeren. Dit keer hielpen ze mee jonge lariksen weg te halen, om zo te voorkomen dat deze uitheemse boomsoort een te groot aandeel in dit gebied gaat vormen. Ook hebben ze kleinschalige plagstroken gemaakt om daar heide een kans te geven.

De Geocache-groep aan het werk. Foto: Staatsbosbeheer, Albert Henckel.

Iets doen voor een goed doel

Medio november kwamen niet minder dan 113 medewerkers van zes verschillende locaties van onderwijsinstelling het Alfa College bij Staatsbosbeheer op bezoek. Elk jaar proberen ze voor een goed doel gezamenlijk iets te doen. Dit jaar hadden ze het Dwingelderveld uitgekozen om aan het werk te gaan. Staatsbosbeheer had een vijftal werkplekken uitgekozen, waar ze twee heideveldjes en een veentje vrij maakten van opslag van jonge bomen en grove dennen.

Medewerkers van het Alfa College aan de slag in de natuur. Een góed doel! Foto: Staatsbosbeheer, Albert Henckel.

Beide groepen: hartelijk bedankt!