Veel vakantiepret in en rond bezoekerscentrum Dwingelderveld


Tijdens de kerstvakantie is er in bezoekerscentrum Dwingelderveld elke dag wat te doen, voor bezoekers van alle leeftijden. Er zijn kinderactiviteiten, zoals braakballen pluizen en vogelsnacks maken, maar ook huifkartochten en wandelingen met een boswachter van Natuurmonumenten. Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is in de kerstvakantie dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur behalve op eerste kerstdag.

Vakantiepret in het kort

Woensdag 27 december tussen 13.00 en 16.00 uur: vogelvoederplank timmeren en een vogelsnack maken. Aan de slag met planken, spijkers en vogelzaden. De creaties mogen mee naar huis.

Vogelsnack maken. Foto: Rob Doolaard

Donderdag 28 december en 4 januari tussen 13.00 en 16.00 uur: braakballen pluizen en een pootafdruk van gips maken om mee naar huis te nemen. Wie kan alle botjes vinden van de gegeten muis? Een leuke activiteit voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar en hun ouders.

Wandel mee met een gids

Elke zondag, om 14.00 uur, vertrekt een gids vanaf het bezoekerscentrum, voor een wandeling van 1,5 uur. Dus ook in de kerstvakantie. Leuk voor gezinnen met kinderen van 4 tot en met 8 jaar.

Maak eens een winterwandeling, met gids. Foto: René Koster

Ook op zaterdag 30 december gaat de gids op pad. Bij terugkeer staat er warme chocolademelk voor de deelnemers klaar in het bezoekerscentrum.

Wie liever in een huifkar het gebied verkent, kan op woensdag 27 december en 3 januari met de gids mee. Om 13.00 uur vertrekt de huifkar naar de Anserdennen en de schaapskooi.

Donderdag 4 januari om 11.00 uur begint de ‘OERRR Natuurontdektocht’, een leuke beleeftocht voor kinderen en hun ouders.

Op dinsdag 2 januari wensen boswachters van Natuurmonumenten bezoekers graag “het beste” voor het nieuwe jaar. Ze delen bij het bezoekerscentrum warme chocolademelk uit tussen 14.00 en 16.00 uur.

Ga voor meer informatie en aanmelden voor de activiteiten en excursies naar de website van Natuurmonumenten.


Kindervoorstelling Kleine Muis en het pakje

In het bezoekerscentrum wordt op dinsdag 2 januari drie keer aansluitend een voorstelling voor kinderen vanaf 3 jaar gegeven van ‘Kleine Muis en het pakje’, gespeeld door Ingeborg Willems. Deze voorstellingen zijn gratis dankzij een financiële bijdrage van Nationaal Park Dwingelderveld. Voorstellingen om 13.30, 14.00 en 14.30 uur in het bezoekerscentrum.

Kleine Muis, gespeeld door Ingeborg Willems