Nieuwe schaapskooicomplex aan Benderse naar verwachting eind maart open


Het werk aan de oude én nieuwe schaapskooi, de kapschuur én de informatieruimte en vergaderzaal aan de Benderse bij Ruinen verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt het hele project eind maart 2018 officieel geopend. De Lammetjesdag bij de kooi staat gepland op maandag 2 april.

Van voor naar achteren: de oude, gerenoveerde kooi, de nieuwe kooi, en de zichtheuvel en -toren. Foto: Albert Kerssies

Uitzichtheuvel en -toren in januari open voor publiek

Afgelopen week werden de laatste ruiven in de nieuwe kooi geplaatst – die al sinds augustus in gebruik is - evenals de kapschuur. De restauratie van de oude kooi is ook grotendeels afgerond.
Aan de inforuimte en vergaderzaal wordt nog gewerkt. De inrichting zal de komende twee maanden plaatsvinden. Ook de toren op de uitzichtheuvel is bijna klaar. In januari wordt het bouwwerk opengesteld voor het publiek.

De komende tijd wordt ook hard gewerkt aan de bestrating rondom de nieuwe kooi. Het was oorspronkelijk de bedoeling deze werkzaamheden af te ronden vóór de kerst, maar regen en sneeuw van de afgelopen weken hebben dat verhinderd. Wel is de oude gerestaureerde kooi goed te bereiken, zodat ook niemand vertrek en aankomst van de schaapskudde hoeft te missen.