Nieuw boek over natuur en landschap van het Dwingelderveld


Het gaat goed met "De schoonheid van het Dwingelderveld", het boek dat vorig jaar juli werd uitgegeven door Koninklijke Van Gorcum, en werd gepresenteerd in bezoekerscentrum Dwingelderveld. Er zijn in een half jaar tijd meer dan duizend exemplaren van verkocht.

Het boek, samengesteld door publicist en fotograaf Axel Wiewel, geeft een beeld van het ontstaan van het Dwingelderveld, het landschap, de natuur, het belang van water en de recente herinrichting. Een bijzonder aspect is de verklaring van zestig vaak markante veldnamen, waaronder Gat van tante Willemien, Moordenaarsveen en Leegte van Flik. Het boek geeft een goed beeld van verleden, heden en toekomst van het Dwingelderveld, waardoor bezoekers het gebied beter gaan begrijpen. Dat betekent dat ze er nog meer betrokken bij raken, en er met nog meer respect zullen recreëren.

Al meer dan duizend exemplaren verkocht

De publicatie is mede mogelijk gemaakt door Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Het boek is te koop bij de reguliere boekhandel, via de website van uitgever Koninklijke Van Gorcum, bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten bij Ruinen, en bij diverse toeristische informatiepunten. De prijs bedraagt € 15,95. Leden van Natuurmonumenten betalen € 14,50 als zij het boek via Natuurmonumenten aanschaffen. Nieuwe leden ontvangen het boek optioneel bij hun nieuwe lidmaatschap.

KvG_De Schoonheid van het Dwingelderveld_Binnenwerk_Cover Front