Uitkijktoren bij schaapskooi geopend


Het is zover! De uitkijktoren bij de schaapskooi aan de Benderse bij Ruinen is open. Vanaf donderdag 22 februari kunnen bezoekers van het Nationaal Park Dwingelderveld het heideveld bekijken vanaf een riante hoogte van zo'n tien meter!

Het zal best druk worden, het komende weekeinde, bij de uitzichtheuvel van de schaapskooi aan de Benderse. Want daar is nu de uitzichtheuvel toegankelijk, ook voor rolstoelgebruikers, buggy's, kinderwagens en ander vervoer op wieltjes. Via een bescheiden talud komen belangstellenden zo op de uitzichtheuvel die al drie meter boven het maaiveld ligt, en een prachtig uitzicht over de Benderse Heide, Kolenveen en het Geusingerveld biedt.

De uitkijktoren bij de schaapskooi aan de Benderse bij Ruinen. Foto: Axel Wiewel.

Nóg rianter is het uitzicht vanaf de uitkijktoren, zo'n zes meter hoger. Zó mooi dat dit wel eens het meest gefotografeerde punt van het Dwingelderveld zou kunnen worden.

Uitzicht vanaf de uitkijktoren. Foto: Axel Wiewel.

Opening project op maandag 2 april

Het hele project is overigens op een oor na gevild. Zowel de oude - gerenoveerde - als de nieuwe schaapskooi zijn al in gebruik. In de prachtig gerenoveerde schaapskooi komen nu de eerste lammetjes ter wereld. Het werk aan de  kapschuur én de informatieruimte en vergaderzaal aan de Benderse bij Ruinen verloopt voorspoedig. Naar verwachting wordt het hele project eind maart 2018 officieel geopend. De Lammetjesdag bij de kooi staat gepland op maandag 2 april.