Publieksexpositie "Eigenlijk is alles hier bijzonder" in bezoekerscentrum Dwingelderveld


Tijdens een bezoek aan Nationaal Park Dwingelderveld maak je altijd wel wát mee. Je ziet een torenvalk bidden, een adder op het fietspad, hoort een veldleeuwerik jubelen, of kraanvogels in de verte. Of je hebt een leuke ontmoeting met een van de herders in het gebied. Kortom - na een bezoek aan het Dwingelderveld kom je altijd wel met een verhaal thuis...

Van 8 mei tot 1 november kunnen recreanten in bezoekerscentrum Dwingelderveld hun "waarnemingen, ontdekkingen en ervaringen" met anderen delen, onder het motto: "Eigenlijk is alles hier bijzonder - gespot in het Dwingelderveld." Iedereen kan een bijdrage - een kort verhaaltje, misschien zelfs een vondst, en een fotootje - inleveren bij de balie van het bezoekerscentrum of mailen aan: gespotinhetdwingelderveld@gmail.com.

Eigenlijk is alles hier bijzonder. Foto: Okko Vos

Publieksexpositie voor en door iedereen

Tijdens deze publieksexpositie draait op een groot scherm een filmpje dat de actuele natuurervaringen van bezoekers en vrijwilligers van het centrum toont. Er hangen zes grote foto’s uit het natuurgebied en op prikborden foto's en verhalen van vrijwilligers van Natuurmonumenten over wat zij bijzonder vinden. Ook de waarnemingen van minder opvallende planten en dieren komen hier aan bod.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.


Groot of klein - er is altijd wel wat te zien wat je met anderen wilt delen. Foto: Natuurmonumenten

Laat zien waar u vol van bent...

De planten, dieren, de weidsheid en afwisseling tussen bos en hei, de wisseling van de seizoenen, mistige en zonnige landschappen - omstandigheden en momenten maken bijna ieder bezoek aan een natuurgebied bijzonder. In het Dwingelderveld is dat niet anders. Dat leidt al gauw tot ontdekkingen, ervaringen, belevenissen, groot en klein. Leuk om te delen met gelijkgestemden. Doe mee aan deze publieksexpositie en laat zien waar u vol van bent, in het Dwingelderveld!