Nieuwe informatieruimte bij schaapskooi Natuurmonumenten vanaf 3 juni open


Komende zondag 3 juni wordt de nieuwe informatieruimte bij de schaapskooi van Natuurmonumenten aan het Achter ’t Zaand in gebruik genomen. Daarmee krijgt het gebied er opnieuw een - bescheiden - ruimte bij waar bezoekers hun wandel- of fietstocht kunnen beginnen, pauzeren of eindigen.

's Zondags geopend van 11.00 tot 17.00 uur

De ruimte, die is geïntegreerd in een deel van de voormalige schuren van de schaapskooi, wordt met veel zorg ingericht door vrijwilligers van Natuurmonumenten. Opvallend is vooral het grote raam, dat een schitterend  uitzicht op het heidegebied rond de schaapskooi biedt. De inrichting van de ruimte is nog niet voltooid.

Van de informatieruimte is vooral het grote venster met uitzicht op de heide een sterk punt. Foto: Axel Wiewel.

De ruimte is voorlopig elke zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Op die tijden zijn vrijwillige gastheren en gastvrouwen aanwezig, die bezoekers uitleg geven over onder meer het heidebeheer met de kudde, het Drents heideschaap en over de verschillende manieren van wolverwerking.

De informatieruimte is geïntegreerd in een van de grote schuren bij de schaapskooi. Foto: Axel Wiewel.

Evenementen en activiteiten

Verder wordt de ruimte gebruikt bij evenementen en activiteiten rond de kooi. Op verschillende zondagen in juni, augustus en september geven vrijwilligers kleinere wolactiviteiten en demo’s, zoals vachtviltworkshops.
Er zijn in de nieuwe informatieruimte geen horecavoorzieningen. Aan de buitenzijde van het pand is wel een toilet.