Nieuwbouw en renovatie schaapskooi wint publieksprijs


Het project van de renovatie en nieuwbouw van de schaapskooi aan de Benderse bij Ruinen heeft de Publieksprijs 2018 van de Drentse Architectuurprijs gewonnen. 630 Personen brachten hun stem op dit project uit. In totaal stemden 4042 personen . De vakjuryprijs ging naar de Brede school De Twingel in Dwingeloo. Afgelopen zaterdag reikte de Drentse Gedeputeerde Cees Bijl de twee prijzen in Frederiksoord uit.

Op de foto: De winnaar van de Publieksprijs in de persoon van voorzitter Albert Kerssies (links) van Stichting Het Drentse heideschaap, tijdens de uitreiking van de bijbehorende Oorkonde en een kunstwerk. Tweede van rechts architect Bas van Ruth. Op tafel het kunstwerk, een wisseltrofee in twee delen, vervaardigd door beeldend kunstenaars Myrte van Dijk (brons) en Wille Boudewijn (keramiek).

De architect van het project in Ruinen is Architektenburo Van Ruth bv, Dwingeloo. Opdrachtgever: Het Drentse Heideschaap. Aannemer: Bouwbedrijf De Witte, Staphorst.
De architect van het project in Dwingeloo is De Zwarte Hond, Groningen Opdrachtgever: Gemeente Westerveld. Aannemer: Bouwmij Hendriks, Assen

Positieve bijdrage aan leefomgeving

De Drentse ArchitectuurPrijs 2018 wordt uitgereikt aan de ontwerper(s) van het beste project dat tussen 15 mei 2016 en voor 1 mei 2018 in Drenthe gerealiseerd is. Het project moet op het gebied van architectuur, stedenbouw en/of landschapsarchitectuur een positieve bijdrage hebben geleverd aan de (leef)omgeving. Ook wordt gekeken naar de visie op het project, en worden zaken zoals innovatie, kwaliteit, materiaalgebruik, afwerking en detaillering, en duurzaamheid langs de maatlat gelegd. De prijsvraag is een voortzetting van de Drentse Architectuurprijs 2016.