Tientallen activiteiten en excursies in en om bezoekerscentrum Dwingelderveld


In de zomervakantie is het feest in en om bezoekerscentrum Dwingelderveld. Elke dag zijn er leuke, leerzame en uitdagende activiteiten voor jong en oud.

Groot aanbod voor alle leeftijden

Er zijn excursies waarbij deelnemers zoeken naar reeën, vleermuizen of diersporen of gewoon genieten van de kleurrijke heide. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten - insectenhotels maken - en kinderen gaan vilten met gekleurde schapenwol.

Excursie Dwingelderveld. Foto: Andries de la Lande Cremer

Ochtendwandelingen en vleermuisexcursies

Wandelen in alle vroegte over het Dwingelderveld is een bijzondere ervaring. Ga mee op maandag 16, 30 juli en 13, 27 augustus van 6.00 tot 8.30 uur, samen met een gids door het natuurgebied.

Wel eens vleermuizen gezocht? Daar heb je een batdetector bij nodig die de signalen opvangt die de vleermuizen “uitzenden”. Komt dat even goed uit dat de gids zo’n apparaat bij zich heeft! Data van deze excursies: maandagavond 9, 23 juli en 6, 20 augustus. De vertrektijden verschillen per datum.

Op zoek naar reeën

In juli en augustus vertrekt een gids iedere zaterdagavond en soms op donderdagavond om op zoek te gaan naar reeën in het Dwingelderveld. De tochten vertrekken vanaf verschillende locaties. Reeën zijn erg schuw en schrikken snel. Draag daarom geen krakende kleding tijdens deze excursie.


Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Foto: Andries de la Lande Cremer

Vooraf aanmelden nodig

Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Een volledig overzicht en vertrektijden van de activiteiten staat op de website van Natuurmonumenten. Voor de meeste activiteiten is vooraf aanmelden nodig.