Ook veel te doen voor kinderen tijdens zomervakantie bij bezoekerscentrum


Van 14 juli tot en met 2 september is er bij bezoekerscentrum Dwingelderveld van alles te doen voor alle leeftijden. Speciaal voor kinderen zijn er OERRR-dagen, wildwandelingen (9 - 12 jaar) en natuurontdektochten (4 – 8 jaar).

Op stap met OERRR

Op dinsdagen en donderdagen gaan kinderen samen met hun (groot)ouders tussen 13.00 en 15.30 uur leuke avonturen beleven tijdens de OERRR-dagen. Op dinsdagen staat de OERRR-dag in het teken van het Drentse heideschaap. Kinderen vilten met gekleurd schapenwol en er liggen speurtochten klaar voor elke leeftijd. In het bezoekerscentrum zijn er gedurende deze schapendagen ook demonstraties spinnen, weven en schapendrijven of schapenscheren. En natuurlijk is het leuk om een bezoek te brengen aan de schaapskooi aan de Benderse. Vanaf de nabije uitkijktoren is het uitzicht op de heide niets minder dan spectaculair.

Vilten met schapenwol - hartstikke leuk voor kinderen! Foto: Andries de Lande Cremer

De Zomer van OERRR wordt op de donderdag gevierd. Insecten krijgen die dag alle aandacht. Kinderen timmeren een insectenhotel en maken bloembommetjes om mee naar huis te nemen. Daarna neemt een gids ouders en kinderen mee voor een korte wandeling door de tuin van het bezoekerscentrum waar al die insecten te zien zijn. Goed als kinderen óók weten hoe belangrijk insecten in het leven van mensen zijn!


Kinderen kijken hun ogen uit bij de demonstratie spinnen. Foto: Andries de la Lande Cremer

Vooraf aanmelden is nodig

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de excursies en activiteiten is nodig. Op de aanmeldpagina staat ook een volledig overzicht van alle activiteiten en actuele informatie over tijden en prijzen.