Bezoek de Boswachterswereld van Staatsbosbeheer op het Kuna-Festival


Het Kuna Festival wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Van donderdag 26 tot en met zondag 29 juli is het weer feest in de bossen van Lheebroek.

Taribush Kuna is een vierdaags cultuurfestival met muziek, theater, film, kunst, workshops en activiteiten, en eten en drinken voor jong en oud.

Natuurbeleving, creativiteit en áctiviteit!

Ook dit jaar staat Staatsbosbeheer op het Kuna Festival.  Voor de vierde keer op rij wordt de Boswachterswereld opgebouwd op het grote festivalterrein nabij de Marke. Ook nu legt Staatsbosbeheer het accent op natuurbeleving, creativiteit en vooral op áctiviteit!

Kuna festival Boswachterswereld.

In de grote Staatsbosbeheer Informatietent is interessante natuurinformatie te vinden, een quiz of een spel te doen, en staan de boswachters klaar om antwoord te geven op allerlei natuurvragen. Ook zijn er dit jaar weer allerlei mooie natuurvondsten te zien. Leuk en leerzaam.

Blotevoetenpad met nieuwe verrassingen

Het grootste mobiele Blotevoetenpad van Nederland, dat vorig jaar een groot succes was, is nu voorzien van enkele nieuwe verrassingen, dus kom langs en beleef het! Een andere topper van vorige jaren, het bijlsteelhangen, ontbreekt vanzelfsprekend niet. Wie verslaat de kampioen van vorig jaar?

Stoere houthakkers mogen hun krachten loslaten op enkele bokken. Zaag zelf een boomstam door. En wie een mooie, niet te dikke berkenplak heeft gezaagd, mag hem ook nog beschilderen. Een leuke herinnering aan het Kuna Festival als je weer naar huis gaat.

Kuna festival Boswachterswereld.

Kabouterkopjes schilderen

Een andere creatieve activiteit is het Kabouterkopjes schilderen. Vorig jaar óók een groot succes – in totaal zijn er in 2017 meer dan vijfhonderd kabouters geverfd! De boswachters én vrijwilligers van Staatsbosbeheer nodigen iedereen van harte uit voor een bezoekje aan de boswachterswereld, want wie daar niet is geweest, heeft écht wat gemist!

Voor meer informatie over het festival, en over het parkeren ter plekke is te vinden op de website van Kuna.