Veel verhalen en foto's van publiek voor expositie in bezoekerscentrum


Er is veel belangstelling voor de publieksexpositie “Eigenlijk is alles hier bijzonder”, die tot 1 november wordt gehouden in bezoekerscentrum Dwingelderveld lopen. De expositie, gemaakt voor en door bezoekers van het Nationaal Park, toont “waarnemingen en belevenissen” in de natuur, gedaan door het publiek, in tekst en beeld. Tot nu toe zonden vele tientallen bezoekers een bijdrage in...

De expositie bestaat uit foto’s en uiteenlopende verhalen van dagjesmensen en vakantiegangers uit alle delen van het land, omwonenden en vrijwilligers van het bezoekerscentrum.

Waterjuffer in spinnenweb. Foto: Henny Veldman

Grote variëteit aan inzendingen

Op een grote gebiedskaart is te zien waar al die waarnemingen zijn gedaan. Doorlopend draaien er op een groot televisiescherm enkele filmpjes waarin de meeste waarnemingen – en de verhalen - worden getoond. Op een expositiewand hangen foto’s en verhalen van toevallige ontmoetingen in de natuur: een zwemmende adder, een vos die op de loop gaat voor een kudde schapen, orchideeën op onverwachte plekken, zonsopkomsten en -ondergangen - waarnemingen die de expositie tot een kleurrijk en levendig geheel maken.

Doe mee en zend een bijdrage in

Wie iets heeft gezien of meegemaakt in het Dwingelderveld, een verhaal of gedicht voelt opwellen tijdens of na een bezoek aan dit gebied, misschien zelfs een aardige vondst heeft gedaan en dat wil delen met anderen, kan dat doen via het mailadres. De waarneming wordt toegevoegd aan de expositie en is te bezichtigen tot 1 november.

Het bezoekerscentrum aan de Benderse 22 bij  Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 en 17.00 uur.