22 september: Ledendag exclusief voor Drentse leden Natuurmonumenten


In en rond bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt op zaterdag 22 september van 13.00 tot 16.00 uur een exclusieve ledendag van Natuurmonumenten gehouden, in het bijzonder voor de Drentse leden. Gekozen is voor een nieuwe vorm met als doel de traditionele ledendag van de Ledencommissie Drenthe aantrekkelijker te maken voor de leden van Natuurmonumenten.

Bezoekerscentrum Dwingelderveld. Foto: Andries de la Lande Cremer

Bijzondere natuurmomenten

Een middag vol activiteiten in en om het Bezoekerscentrum, vol bijzondere natuurmomenten en leuke ontmoetingen. Op het programma staat onder meer een wandeling met een boswachter door het Kloosterveld, en een demonstratie schapendrijven. Ook zijn er kinderactiviteiten, en wordt een boswachtersspreekuur gehouden. Er is een natuurcafé, en wie dat wil kan meewerken aan het opbouwen van een nieuwe ringslangbult bij het ven van het bezoekerscentrum. Voor de muziek tekent Hanneke Evink, zangeres, performer en theatervrouw.

Uiteraard zijn alle niet-Drentse leden die middag ook welkom, maar het programma is exclusief bedoeld voor Drentse leden van Natuurmonumenten.