Veel verschillende activiteiten in bezoekerscentrum tijdens Voorjaarsvakantie, voor jong en oud


Loop in de voorjaarsvakantie eens binnen bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Of je nu jong of oud bent, alleen of met je hele familie, je kunt er altijd terecht voor een leuke route, speurtocht of activiteit.

Je kunt kiezen of je zelfstandig op pad wilt, of onder begeleiding van een boswachter. Vind de activiteit die bij jou past op en meld je aan. Kijk rond in de winkel van het bezoekerscentrum en verbaas je over de vele boeken, wollen sloffen of nestkastjes en nog veel meer natuurgerelateerde artikelen.  Voor alle leeftijden zijn er geschikte speurtochten te koop aan de balie. De medewerkers en vrijwilligers van het bezoekerscentrum weten er alles van.

Voorjaarsvakantie. Foto: Natuurmonumenten, Alje Zandt.

Van paaltje naar paaltje

Dat kinderen niet willen wandelen is een misverstand. Als er wat te ontdekken of te zoeken valt, zoals bij de speurtochten, spoeden ze zich van paaltje naar paaltje. Ieder bordje met een lammetje erop bijvoorbeeld, geeft weer nieuwe kennis over het leven van Brammetje. En een nieuw plukje wol om je eigen kudde samen te stellen.

Speurtocht Dierenmanieren

De groene route door het bos wordt reuze interessant wanneer je de speurtocht ‘Dierenmanieren’ meeneemt. Bij de dikke boom leer je balanceren als een eekhoorn en op het brede bospad sluipen als een vos. Wie het Dwingelderveld in gaat met een boswachter leert veel over de natuur en over het Dwingelderveld. Er zijn tochten voor gezinnen met jonge kinderen (Natuurontdektocht, 4-8 jaar), voor iets oudere kinderen (Wildwandeling, 9-12 jaar), laarzenexcursies en huifkartochten.