Lammetjesdag bij schaapskooi Lhee op zondag 14 april - lammetjes aaien en beschuit eten...


Bij de schaapskooi van Natuurmonumenten aan het Achter ’t Zaand 4 in Lhee wordt op zondag 14 april Lammetjesdag gevierd. Tussen 13.00 tot 16.00 stellen de herders de schaapskooi open voor publiek. Kom lammetjes bekijken en aaien, een kooi vol wol!

Vrijwolligers geven uitleg

Bij zo’n feest hoort beschuit met muisjes, in blauw en roze. Schaapherders Johan Coelingh en Anja Prent vertellen honderduit over hun vak en geven uitleg over de Drentse heideschapen, en wat die nou eigenlijk op de hei dóen. Vrijwilligers, hier ook wel vrij'wolligers' genoemd, laten zien dat de wol voor van alles en nog wat gebruikt kan worden. Je kunt er bijvoorbeeld schaapjes van maken. Wie doet er mee?

Foto: Erik Bethlehem

Niet in verwachting

Leden van natuurmonumenten en kinderen met een pas van OERRR kunnen gratis aan dit feest meedoen als ze online een kaartje boeken, en het pasje niet vergeten mee te nemen. Niet-leden betalen een kleine bijdrage van twee euro in de online voorverkoop. Bij de schaapskooi betalen is de entree vijftig cent duurder. Kinderen tot en met 3 jaar gaan gratis naar binnen. Vrouwen die in verwachting zijn worden geadviseerd om de schaapskooi niet te bezoeken. Honden mogen het terrein alleen aangelijnd op. Ze mogen niet in de schaapskooi.