Lammetjes-knuffel-dag aan de Benderse goed georganiseerd


Het was een mooi lentefeest, bij de schaapskooi van stichting het Drentse Heideschaap aan de Benderse bij Ruinen. Daar kwamen op zondag 7 april duizenden volwassenen en kinderen naartoe, om de vele lammetjes te zien, en vooral – te aaien. Lammetjes knuffelen – is er iets leukers?

Geen lange wachtrijen meer

Al die belangstellenden werden met behulp van verkeersregelaars en andere vrijwilligers in goede banen geleid. Vroeger leidde al die drukte nogal eens tot lange wachtrijen en -tijden, maar door de ruimte in de oude én de nieuwe kooi en op het erf lijken die problemen nu grotendeels tot het verleden te behoren.

Lammetjesdag aan de Benderse. Lammetjes worden groot! Foto: Albert Kerssies

De afgelopen weken was het er ook al een drukte van belang, vooral voor herder Michiel Poelenije. Binnen ruim vier weken werden weken maar liefst 340 lammeren geboren. De jongste lammeren stonden zondag in de “oude”, gerestaureerde kooi. Op het terrein was ook goed te zien dat de vroegste lammeren al aardig gegroeid waren…

Komende zondag 14 april is het opnieuw feest, maar dan wordt de Lammetjesdag gehouden bij de kooi van Natuurmonumenten aan het Achter ’t Zaand bij Lhee.