Boswachterswereld van Staatsbosbeheer op Kuna festival


Taribush Kuna, het vierdaagse cultuurfestival in Nationaal Park Dwingelderveld, wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden. Het festival, bekend om de veelheid van activiteiten op het gebied van muziek, theater, kunst, workshops, film én lekker eten en drinken voor jong en oud, wordt gehouden van donderdag 18 t/m zondag 21 juli.

Foto: Staatsbosbeheer.

Al jarenlang is Staatsbosbeheer een vaste gast op het festivalterrein in Lheebroek. Daar biedt zij een afwisselend programma voor jong en oud. Het accent ligt op natuurbeleving en ontspanning. In de Staatsbosbeheer-tent is allerlei natuurinformatie te vinden, beantwoorden boswachters natuurvragen, en determineren ze natuurschatten die door natuurliefhebbers zijn verzameld. Bekijk ook de schedelverzameling van de boswachter eens. Ook de natuurquiz ontbreekt niet dit jaar!

Bijlsteelhangen, zagen en beschilderen

Bijlsteelhangen - altijd een groot succes. Foto: Staatsbosbeheer.

Het Grootste mobiele Blotevoetenpad, bekend van voorgaande jaren, is opgewaardeerd, met nieuwe verrassingen. Uiteraard ontbreekt de andere topper, het bijlsteelhangen, vanzelfsprekend niet. De stoere houthakkers onder de bezoekers mogen zelf eens proberen hoeveel moeite het kost om een boomstam door te zagen. En wie een mooie, niet te dikke berkenplak heeft gezaagd, mag hem ook beschilderen. Een leuke herinnering aan het Kuna Festival. Een andere creatieve activiteit is het Kabouterkopjes schilderen. Ook dat was vorig jaar een groot succes. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer én de boswachters nodigen iedereen uit voor een bezoekje aan de boswachterswereld. Wie daar niet is geweest, heeft écht wat gemist!