Van 6 juli tot 1 september: veel activiteiten bij bezoekerscentrum Dwingelderveld


Vilten met schapenwol, bloemenzaadbommen maken en waterdiertjes vangen. Dat is een kleine greep uit de activiteiten die deze zomer gedaan worden bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. In de zomerperiode van 6 juli t/m 1 september zijn er elke dag leuke en uitdagende activiteiten te doen voor bezoekers van alle leeftijden.

Tijdens excursies gaan de deelnemers op zoek gaan naar reeën, vleermuizen, en diersporen. En natuurlijk zijn er ook dit jaar kinderactiviteiten waarbij er bijvoorbeeld insectenpotten worden gemaakt. Bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Vooraf aanmelden voor de activiteiten is nodig op de website van Natuurmonumenten.

Ga samen met een boswachter op zoek naar sporen van reeën, spechten, muizen, eekhoorns en andere dieren in het Dwingelderveld. Deze wandeling is leuk voor ouders met kinderen van 9 tot ongeveer 12 jaar. Meedoen kan op 10, 17, 24, 31 juli en 7, 14 augustus.

Ree met jong. Foto: Gerrit Rekers

In de schemering scheren vleermuizen langs bomen en andere obstakels. Ze zijn snel en wendbaar en je hoort ze niet. Ze zenden echosignalen uit dat weerkaatst tegen obstakels. Zo bepalen ze hun locatie. Met een batdetector kan de gids vleermuizen opsporen. Op maandagavond 8, 22 juli en 5, 19 en 23 augustus gaat de gids op pad, op zoek naar vleermuizen. De vertrektijden verschillen per datum.

Op stap met de huifkar. Foto: Axel Wiewel.

Iedere dinsdag en woensdag vertrekt een huifkar vanaf het bezoekerscentrum. Op dinsdagen bezoekt de gids de schaapskooi en de essen van Ruinen en ‘s woensdags gaat de tocht over de heide richting de schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee. Daar laat de gids de deelnemers grafheuvels zien, en indrukwekkende jeneverbesstruwelen. Een leuke excursie voor het hele gezin en ook geschikt voor deelnemers met een mobiele beperking.