Zondag 29 september: jaarlijkse tuin- en smaakmarkt bij bezoekerscentrum Dwingelderveld


Bij bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt komende zondag 29 september opnieuw de jaarlijkse tuin- en smaakmarkt gehouden. Deze kleinschalige markt bestaat uit kramen met tuinplanten, kunst, tuindecoraties, ijs, jam, honing en andere lekkernijen. Tussen 11.00 en 16.00 uur zijn er leuke activiteiten en bezienswaardigheden. Toegang tot de markt aan de Benderse 22 bij Ruinen is gratis voor leden van Natuurmonumenten. Niet-leden betalen 2 euro, kinderen niets...

Tuinplanten en streekproducten

Op de tuin- en smaakmarkt kunnen tuinliefhebbers onder meer stekjes uit de vlindertuin van het bezoekerscentrum kopen. Daarnaast zijn er verschillende bedrijven uit de streek die hun producten en diensten laten zien. Muzikant Bert Kling creëert met zijn gitaar een aangename sfeer in de tuin en bij de picknickplaatsen rond het centrum.

Een beeld van de tuinmarkt van vorig jaar. Foto: Janneke van Gerwen

Kinderen kunnen zich vermaken in de speelnatuur van OERRR. Ze pompen water op met de waterpomp en gaan op ontdekkingstocht in het wilgenhuttendorp. Bij het bezoekerscentrum is er een ruime keuze uit speurtochten voor alle leeftijden.

Op pad met de boswachter

Een bezoek aan de markt is goed te combineren met een wandeling door het Dwingelderveld. Om 14.00 uur vertrekt een gids van Natuurmonumenten met de ‘Wandeling met de boswachter’. Wie mee wil met deze excursie kan zich vooraf aanmelden via de website van Natuurmonumenten. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee.

Twee tuinconcerten aan overkant bezoekerscentrum

Tijdens de tuinmarkt zijn er ’s middags twee tuinconcerten aan de Benderse 17, schuin aan de overkant van het bezoekerscentrum. Vanaf 12.00 uur kunnen liefhebbers daar kaartjes kopen en meer informatie krijgen over deze concerten, die om 14.30 en 16.00 uur beginnen.