Boswachter Daan Vreugdenhil vertelt op 10 oktober honderduit over de wolf


Tijdens de eerste Dwingelderveld-lezing van het nieuwe seizoen, is boswachter ecologie en wolvendeskundige Daan Vreugdenhil te gast in het bezoekerscentrum. Voor de tweede keer dit jaar vertelt hij boeiend over een dier dat sinds kort weer in het Nederlandse landschap te vinden is: de wolf.

Tijdens deze lezing geeft hij veel achtergrondinformatie over de wolf, zijn verspreiding en terugkeer in Europa en de diverse mythes en legendes rondom dit fascinerende roofdier.

Foto: Natuurmonumenten.

Gefascineerd door de wolf

Vreugdenhil, werkzaam in de beheereenheid Flevoland en Markerwadden bij Natuurmonumenten, is gefascineerd door de wolf. Samen met zijn partner Mirte, die boswachter is op de Veluwe, zijn ze vaak op zoek naar sporen en uitwerpselen. Tijdens deze lezing krijgen belangstellenden véél te horen over de wolf, zoals waaraan het dier te herkennen is, wat recreanten moeten doen als ze ergens een wolf "spotten" en hoe groot die kans eigenlijk is. (Héél klein!).


De lezingen worden gegeven in bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 bij Ruinen, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Op die data nemen deskundige, boeiende sprekers ons mee in interessante, actuele, spraakmakende onderwerpen, op het gebied van natuur, cultuurhistorie, landschap en milieu.

Deelname aan de lezingen is gratis voor vrijwilligers van Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer zuid-Drenthe en bezoekerscentrum Dwingelderveld. Overige deelnemers betalen wel entree. Leden van Natuurmonumenten 4 euro per persoon, niet-leden 7 euro.

Snel aanmelden

De belangstelling voor deze lezing is groot. Wie erbij wil zijn, kan zich het best zo snel mogelijk aanmelden.