Activiteiten in herfstvakantie


Met jas en laarzen aan ga je in de herfstvakantie op ontdekkingstocht in de natuur. Van 12 tot en met 27 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 bij Ruinen uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Ga mee met een huifkartocht, een paddenstoelenwandeling of ga creatief aan de slag met wol tijdens de schapendag.

Paddenstoelen zie je in de herfst in allerlei soorten. De Vliegenzwam is voor velen een bekende paddenstoel, maar Klaprooswasplaat of Kleverig Koraalzwammetje zijn al iets minder bekende soorten. Gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar gaan mee met herfst natuurontdektochten op 15 en 21 oktober. Tijdens de ontdektocht zoek je niet alleen naar paddenstoelen, maar ook naar andere herfstvruchten en (dier)sporen.

Foto: Paul Schirnhofer

Op donderdag 24 oktober van 11.00 tot 15.00 uur staat een gids bij een paddenstoelentafel in het bezoekerscentrum waarbij hij uitleg geeft over deze fascinerende schimmels. Ook zijn er mini-excursies waarbij je op zoek gaat naar paddenstoelen en versieren kinderen een wandelstok met natuurvondsten.


Aanmelden nodig voor excursies

Meer informatie over de activiteiten en aanmelden op de website van Natuurmonumenten. Vooraf aanmelden voor excursies is nodig.