Openstelling inforuimte de Zaandstee in winterperiode


In de winterperiode is de Zaandstee op het erf van de schaapskooi Achter ’t Zaand in Lhee alle zondagen van 13.00 tot 17.00 uur geopend voor publiek. Het is een gezellige, kleinschalige informatieruimte waar vrijwilligers van Natuurmonumenten bezoekers gastvrij ontvangen en uitleg geven over de schaapskudde, begrazing en wolverwerking.

Harpklanken tussen de schapen

Op 2e Kerstdag is de Zaandstee ’s middags ook geopend en zal Heidi, één van de vrijwilligers, haar harp bespelen. Tijdens deze middag kunnen bezoekers genieten van de klanken van dit prachtige snaarinstrument.
Heidi hoorde jaren geleden tijdens een vakantie in Ierland de klanken van het instrument en dit stimuleerde haar om op les te gaan.

NAMO46864 Drents Heideschaap Andries de la Lande Cremer

Knieperties bakken

Op zondagmiddag 5 januari ruikt de hele Zaandstee naar vers gebakken knieperties. Vrijwilliger Mariël gaat ze ter plekke bakken en iedereen is van harte welkom om ze te komen proeven. Een heerlijke onderbreking tijdens de wandeling over het Familiepad. Aan het einde van de middag komt de herder met de kudde terug naar de kooi. Dat is altijd weer een mooi moment om mee te maken.