Bezoekerscentrum open in de weekenden in juni


Na een aantal maanden gesloten te zijn in verband met het coronavirus is het moment gekomen waarop Natuurmonumenten voorzichtig de deuren gaat openen voor publiek. Ieder weekend in juni worden bezoekers welkom geheten in bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen. Wel hanteert Natuurmonumenten een zogenaamd coronaprotocol en zijn er richtlijnen waar de bezoekers rekening mee moeten houden. Zo zijn er looproutes uitgezet in het centrum en worden er maar een beperkt aantal mensen tegelijkertijd binnengelaten. De openstelling is onder voorbehoud van de landelijke richtlijnen en conform de afspraken die landelijk zijn afgekondigd.

NAMO89596 vlindertuin Andries de la Lande Cremer

Beperkt aanbod

Bij het bezoekerscentrum geven de medewerkers informatie over het gebied, de verschillende wandel- en fietsroutes en kunnen bezoekers genieten van de vlindertuin. De begeleide activiteiten zijn tot in ieder geval 1 juli afgelast. Wel kunnen gezinnen een speurtocht doen en mogen de kinderen spelen in de speelnatuur.

Vaker open vanaf 1 juli

Naar verwachting gaat het bezoekerscentrum vanaf 1 juli ook op doordeweekse dagen open. Houd daarvoor de website van Natuurmonumenten in de gaten.

Speelnatuur Andries de la Lande Cremer