Onderhoud aan fietspaden


Aannemer Avitec start op 15 juni in opdracht van Staatsbosbeheer met onderhoud van een aantal fietspaden in het Nationaal Park Dwingelderveld en boswachterij Ruinen.

Staatsbosbeheer heeft in Zuidwest Drenthe fietspaden in eigendom en onderhoud. Aan een deel van die fietspaden wordt dit jaar onderhoud gepleegd. Het gaat om fietspaden die aangelegd zijn met een halfverharding.

Het onderhoud zal bestaan uit het plaggen van de randen. In de loop der tijd zijn door grasgroei de fietspaden smaller geworden. Ook de toplaag van de fietspaden zullen worden gefreesd en daarna aangerold om zo de oppervlakte van de fietspaden weer egaal te krijgen. Langs de paden zullen overhangende takken worden gesnoeid.

De fietspaden

In het Nationaal Park Dwingelderveld

  • Een deel van het fietspad langs de Lheebroekerzandweg, vanaf het betonpad naar de Lheebroekerweg. Uitvoering 15/16 juni
  • Kronkelpad – het fietspad van Lhee door het bos naar het kantoor van Staatsbosbeheer. Uitvoering 16/17 juni

In de Boswachterij Ruinen

  • Woldenpad uitvoering 18 t/m 26 juni.

Tijdens de werkzaamheden zullen de fietspaden tijdelijk worden afgesloten. Er zal voor die delen een omleidingsroute worden aangegeven. De opgeknapte fietspaden zullen zo snel mogelijk worden vrijgegeven.

Tijdens de werkzaamheden kan er enige overlast ontstaan.