Winterstop informatieruimte Zaandstee


Coronatijd, coronamaatregelen: dat betekent winterstop voor informatieruimte de Zaandstee in Lhee. Van 1 november tot 1 maart 2021 kunnen wij de anderhalve meter afstand voor bezoekers en onze vrijwilligers in de gezellige maar kleine ruimte niet voldoende waarborgen.

In tijden van corona

De ruimte in de Zaandstee is beperkt en daarom is bij het begin van de corona-uitbraak al besloten om geen publiek meer binnen te ontvangen. Gelukkig zat het weer van de zomer mee en hebben de vrijwilligers veel  bezoekers buiten te woord kunnen staan. Maar nu, in de herfst en de winter, kunnen we niet bieden wat we graag willen; een warme, gastvrije ontvangst, aan de koffietafel, met uitzicht op het mooie Dwingelderveld.

Volgend voorjaar

Natuurmonumenten hoopt je volgend voorjaar weer te kunnen ontvangen in de kleinschalige informatieruimte op het erf van de schaapskooi Achter’t Zaand in Lhee. Op zondagen is de Zaandstee geopend voor publiek en staan vrijwilligers onze bezoekers graag te woord. De binnenkomst van de schaapskudde aan het einde van de middag, is daarbij altijd een bijzonder moment.

Wolteam

In de tussentijd is het wolteam van de Zaandstee volop bezig met de voorbereidingen van wol- workshops in 2021. De data van de workshops komen op de website van Natuurmonumenten te staan. Hou de website dus in de gaten!

Tip

Wil je toch even sfeertje proeven van de kooi en het Dwingelderveld? Loop dan tijdens een herfstachtige of winterse dag het familiepad en geniet van het magistrale uitzicht aan de rand van de heide. Meer informatie vindt u via de site van Natuurmonumenten:

https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-dwingelderveld/route/familiepad-noordenveld-bij-dwingelderveld