Schaapskooi Achter 't Zaand deze winter


Ook in deze tijd van Corona en coronamaatregelen is de schaapherder met zijn schapen in het Dwingelderveld aan het werk. Iedere dag rond 10.00 vertrekken ze. Het blijft een prachtig gezicht om de schapen te zien uitwaaieren over het Dwingelderveld.  Iedere dag tussen 16.00 en 17.00 uur komen ze weer terug. De schaapskudde blijft zo lang mogelijk in het veld. Het ligt er aan hoe snel het schemerig wordt.

Het familiepad

Vlak bij de schaapskooi ligt het familiepad Noordenveld. De rondwandeling van 2,5 km start bij de parkeerplaats Achter ’t Zaand van Staatsbosbeheer. Via een verhard pad en een vlonderpad(handig voor rolstoelen en kinderwagens) voert de wandeling door het bos, langs de rand van de heide en langs vennen. Het laat in een notendop de natuur van het Nationaal Park zien. Gewoon even lekker uitwaaien en genieten van een magistraal uitzicht.

Workshops wolkransen maken

Met als basis een strokrans en de wol van het Drentse heideschaap kun je een prachtige krans maken die je zowel binnen als buiten kunt ophangen. De krans kun je versieren met lichtjes, linten of ander materiaal passend bij het seizoen. Op 24 maart en 10 april zijn de eerste workshops gepland. Kijk voor meer informatie en opgave op www.natuurmonumenten.nl/activiteiten.

Komend voorjaar

Vanaf 7 maart 2021 hoopt Natuurmonumenten je weer te kunnen ontvangen in de kleinschalige informatieruimte op het erf van de schaapskooi Achter’t Zaand in Lhee. Iedere zondag staan onze vrijwilligers dan klaar om bezoekers een warm welkom te geven en antwoord te geven op vragen. Wel met inachtneming van alle corona-maatregelen uiteraard!