Update speelnatuur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld


De werkzaamheden in de speelnatuur van OERRR zijn bijna klaar. De rode en witte wandelroute door de schapenweide bij bezoekerscentrum Dwingelderveld zijn weer toegankelijk. Naar verwachting gaan de poorten van de nieuwe speelnatuur open in het voorjaar.

Bij het bezoekerscentrum lag al speelnatuur met een waterplas, wilgenhuttendorp en waterpomp. Maar de speelnatuur heeft een flinke upgrade gekregen. Er is een kleiglijbaan gerealiseerd, de huidige waterpomp is vervangen door een nieuwe die ook goed te gebruiken is voor kinderen in een rolstoel en door de gehele speelnatuur zijn halfverharde paden aangelegd. Hiermee zorgen we ervoor dat iedereen kan meespelen, ook kinderen met een beperking.

Met alle aanpassingen willen we het spelen in de speelnatuur toegankelijk maken voor iedereen. De watergoot is deels op hoogte voor kinderen in een rolstoel en er is een doorrijdplekje gecreëerd bij het water, zodat niemand met droge voeten of banden thuis komt. Vies worden gegarandeerd!

De speelnatuur blijft nu nog even gesloten zodat de paden goed kunnen uitharden en de nieuw ingezaaide stukken de tijd krijgen om groen te worden. In april zal de officiële opening zijn.