Update onderhoud fietspaden Natuurmonumenten Dwingelderveld - 15 feb.


De fietspaden in het Dwingelderveld worden het hele jaar intensief gebuikt en zijn nu toe aan een opknapbeurt. De paden aan de zuidwest kant van het gebied worden door Natuurmonumenten weer op de juiste breedte gebracht en krijgen een nieuwe toplaag van halfverharding. Deze laag moet uitharden. In de eerste periode na het leggen van de nieuwe laag is het heel belangrijk dat er geen betreding is van het pad. Anders ontstaat er direct schade door voetstappen of bandensporen. Dit leidt tot een ongelijke structuur en dat kan ongelukken veroorzaken.

Op dit moment is het fietspad van Schaapskooi Achter ’t Zaand, langs de Radiotelescoop tot aan het Anserpad op grote stukken afgesloten. Dit duurt afhankelijk van de medewerking van het publiek en het weer tot eind februari of begin maart.

Egaler en breder

Het fietspad krijgt een nieuwe toplaag. Daarbij worden kuilen en ribbels geëgaliseerd en nieuwe halfverharding aangebracht. De werkzaamheden verbreden het pad, de originele rand van het pad wordt weer opgezocht.

Ernstige overlast, kies een alternatief

De afsluiting kan overlast veroorzaken. Natuurmonumenten zet zich in om het pad zo snel mogelijk weer te openen. Bezoekers dragen hieraan bij door een alternatief te kiezen (zie kaartje) en het pad niet te betreden. Het zandpad naast het fietspad is wel open voor wandelaars en ruiters. Fietsen op dit mulle pad is niet veilig en daarom afgeraden.

Financiering

Natuurmonumenten en Provincie Drenthe dragen samen de kosten van € 90.000,- voor deze kwaliteitsimpuls. Zo worden de fietspaden beter en kan iedereen het komende jaar weer per fiets van het Dwingelderveld genieten.