Speelnatuur Dwingelderveld feestelijk geopend


Sinds de feestelijke opening op 6 april is de vernieuwde speelnatuur bij bezoekerscentrum Dwingelderveld toegankelijk voor het publiek. Het is een verrassend speelparadijs: geen speeltoestellen, maar allerlei natuurlijke materialen en plekken die kinderen zelf kunnen gebruiken en ontdekken. Een echte OERRRplek. Ook als je in een rolstoel zit of moeilijk loopt kun je terecht in de speelnatuur.

Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt om de speelnatuur te vernieuwen en goed toegankelijk te maken voor kinderen of volwassenen met een beperking. Zo is er een aangepaste waterpomp en een verhard pad voor rolstoelers. De aanleg is gefinancierd door het Martin C. van Gent Fonds van Natuurmonumenten.

De feestelijke opening werd begin april verricht door wethouder Henk Doeven van de gemeente Westerveld, Eric Menkveld van Natuurmonumenten en Rianne Dekker van de Speeltuinbende. Rianne is daarbij officieel benoemd tot burgemeester van de speelnatuur.

De speelnatuur van OERRR is dagelijks toegankelijk tijdens openingstijden van het bezoekerscentrum. Voor leden van OERRR is de toegang gratis, niet-leden betalen een bijdrage van € 1,50 per kind.