Digitale Nieuwsbrief voorjaar 2019


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Lammetjes-knuffel-dag aan de Benderse goed georganiseerd

Het was een mooi lentefeest, bij de schaapskooi van stichting het Drentse Heideschaap aan de Benderse bij Ruinen. Daar kwamen op zondag 7 april duizenden volwassenen en kinderen naartoe, om de vele lammetjes te zien, en vooral – te aaien. Lammetjes knuffelen – is er iets leukers?

Lees verder

Zevendelige serie over de natuur bij Het Klokhuis

Bevers spotten, kanoën door een moerasgebied, zeldzame planten ontdekken en slapen in een hangmat tussen de bomen. Klinkt als een avontuurlijke reis door een ver land, maar dit kan allemaal gewoon in Nederland! Kijk vanaf dinsdag 9 april naar Het Klokhuis en zie wat er allemaal te beleven is in de Nederlandse natuur.

Lees verder

Speel interactief de nature game de “Koets van de Kibbelhoek” in de natuur

Een sprookje, een vette game en een les natuureducatie. Dat zijn drie omschrijvingen voor een nieuw spel, dat natuurliefhebbers dit jaar voor het eerst in het Dwingelderveld kunnen spelen. Een leuke, leerzame en spannende manier om een boswandeling te maken.

Lees verder

douglas planten

Staatsbosbeheer plant 2000 beuken en 6500 sparren in Boswachterij Ruinen

In de Boswachterij Ruinen, enkele kilometers ten zuiden van Nationaal Park Dwingelderveld, is Staatsbosbeheer deze maand begonnen met het planten van maar liefst 6500 jonge Douglas sparren. Eerder werd al begonnen met het planten van tweeduizend beuken in deze boswachterij.

Lees verder

Schapen en geiten voorkomen dat heide dichtgroeit met grassen en bomen

In het Dwingelderveld zullen bezoekers de komende maanden op verschillende locaties tijdelijke rasters zien met schapen en geiten erin. Deze dieren zijn nodig bij het beheer van Nationaal Park Dwingelderveld. Deze zogenoemde ‘drukbegrazing’ is een middel dat wordt ingezet om te voorkomen dat het heidegebied dichtgroeit met grassen en bomen...

Lees verder

veenpluis Siemen Dijkstra

Siemen Dijkstra exposeert prachtige kunstwerken in bezoekerscentrum

Het komend halfjaar staat beeldend kunstenaar Siemen Dijkstra uit Dwingeloo jaar centraal in het bezoekerscentrum Dwingelderveld.  Vanaf woensdag 24 november toont hij kunstwerken met het veranderende landschap als thema. Daaronder veel beelden van het Dwingelderveld. Op woensdag 24 april wordt de expositie geopend. De opening vindt plaats om 15.00 uur.

Lees verder

Colofon

De digitale Nieuwsbrief van Nationaal park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar, telkens bij het wisselen van de seizoenen.

Met medewerking van: R. Bezoen (St. Het Drentse Heideschaap), H. Kruk en A. Henckel (Staatsbosbeheer), R. Leeper en L. Flikkema (Natuurmonumenten).

Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Op deze pagina kunt u zich afmelden.