Omgeving Boslounge heet nu Natuurpoort Spier

Na een relatief natte winter heeft Staatsbosbeheer in het voorjaar van 2016 in veel Drentse natuurgebieden een flinke slag gemaakt met het verbeteren, vervangen en opknappen van voorzieningen. Denk daarbij aan bankjes, informatiepanelen, parkeerplaatsen, picknickplekken en fiets/wandelpaden.

In het Dwingelderveld is de complete omgeving van de Boslounge bij de afrit A28 opgeknapt en omgedoopt tot Natuurspoor Spier.
Samen met gebruikersgroepen heeft Staatbosbeheer onlangs ATB- en ruiterroutes opgeknapt. Daarbij werd gebruik gemaakt van de mogelijkheid om medewerkers van Reestmond in te huren, waarbij een beroep wordt gedaan op de werkvoorzieningsregeling WsW. Op dit moment wordt er gewerkt aan de fietspaden. Voor ruiters is er ook een aanpassing getroffen voor een bezoek aan het Dwingelderveld. In het bos tegenover het centrum is een paardentrailerparkeerplaats aangelegd.

De volgende stap is het inrichten van een speelbos met speelaanleidingen. Hiervoor is het wachten op een vergunning.

Ook het kronkelpad vanaf Lhee naar het kantoor van Staatsbosbeheer wordt aangepast, in de loop van dit jaar of volgend jaar. Wel is de route langs het kantoor van Staatsbosbeheer aangepast. Om onveilige situaties met bedrijfsvoertuigen te voorkomen is het fietspad nu om het kantoor heen gelegd.