Nieuwsbrief NP Dwingelderveld oktober 2016


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Oktober herfstmaand vol activiteiten!

Herfstactiviteiten bij bezoekerscentrum
In de herfstvakantie van 14 tot en met 23 oktober pakt bezoekerscentrum Dwingelderveld uit met een groot aanbod aan herfstactiviteiten voor jong en oud. Meer informatie over tijden, prijzen en aanmelden op de website van Natuurmonumenten of aan de balie van bezoekerscentrum Dwingelderveld, Benderse 22 in Ruinen. Vooraf aanmelden voor excursies is nodig.

Lees meer>>>

Dwingelderveld-lezingen
Voor het elfde achtereenvolgende jaar is het bezoekerscentrum bij Ruinen het dynamisch middelpunt van leuke lezingen over landschap, natuur, cultuurhistorie en milieu. Vanaf 20 oktober.
Lees meer>>>


Geen nominatie ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’
Het Regionaal Landschap Drents-Friese Grensstreek ontbreekt in het rijtje met 13 genomineerde natuurgebieden voor de publieksprijsvraag ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’.
Lees meer>>>

Oktober Kindermaand
kindermand
Het was dan ook niet toevallig dat IVN Westerveld in samenwerking met Staatsbosbeheer op zondag 9 oktober weer haar jaarlijkse kinderactiviteit organiseerde. Dit keer konden kinderen vlechten met wilgentenen. 35 kinderen deden dat samen met hun ouders en hadden daar een hoop lol in. Voor sommigen was het vlechten wel wat lastig maar aan het eind van deze activiteit konden zowel de kinderen als de ouders trots zijn op sommige heel mooie creaties.


Cursus Gastheerschap voor recreatieondernemers

In Bezoekerscentrum Dwingelderveld wordt op 8 november van 13 tot 17 uur de jaarlijkse Gastheerschapsdag gehouden voor recreatieondernemers in en rond het gebied.
Lees meer>>>

Wilde Buitendagen

wilde buitendagen

Natuurmonumenten houdt op zondag 23 oktober opnieuw de Wilde Buitendag.


Kennis Uitwisselingsdagen bij Staatsbosbeheer

Staatsbosbeheer in het Dwingelderveld kreeg onlangs 120 collega's op bezoek...

Jaarlijkse houtvelling weer begonnen

De jaarlijkse velling van exotische boomsoorten in het noordelijk deel van het Dwingelderveld is weer begonnen.
Lees meer>>>


Natuurtheatervoorstelling Kudde
"Sfeervol en emotioneel". Zo kan de Natuurtheatervoorstelling "Kudde" het best omschreven worden. Kudde werd van 2 tot en met 11 september rond de schaapskooi van Natuurmonumenten te Lhee opgevoerd door een theatergezelschap, als onderdeel van het programma rond het 25-jarig jubileum van Nationaal Park Dwingelderveld.


Nieuwe websites

Waarschijnlijk is het trouwe bezoekers al opgevallen – de website van Nationaal Park Dwingelderveld is helemaal vernieuwd. Dat geldt ook voor de websites van Drents-Friese Wold en het Holtingerveld. De sites waren acht jaar oud. Dat leidde soms tot technische problemen bij het invoeren van data op de site. Bovendien was er behoefte aan een frisse nieuwe uitstraling.


Historische fietstocht
Zaterdag 15 oktober: historische fietstocht door een gids, van 16.30 tot 19.00, langs historische plekjes van het Dwingelderveld. Wie mee wil rijdt op de eigen fiets. Ook hier is vooraf aanmelden nodig op de website van Natuurmonumenten.

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Albert Henckel, Hans Kruk, (Staatsbosbeheer), Olga de Lange, (Natuurmonumenten).
Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Dan kunt u zich op deze pagina afmelden.