Nieuwsbrief NP Dwingelderveld


NP16092601-Header Dw Veld Nieuwsbrief

Met deze nieuwsbrief houden we u op de hoogte van actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het gaat om 'nieuwsflitsen'. Waar mogelijk verwijzen we naar locaties of personen waar u meer informatie kunt krijgen.

Veel belangstelling voor cursus Gastheerschap

Er wordt opnieuw een cursus Gastheerschap gegeven voor recreatieondernemers in en rond het Nationaal Park Dwingelderveld. Maar liefst tien recreatiebedrijven meldden zich de afgelopen weken aan om deze cursus, die in februari en maart gegeven wordt, te kunnen volgen.

Geocachers helpen Staatsbosbeheer

Enkele tientallen beoefenaars van geocachen hielpen Staatsbosbeheer een handje...

Openhaardhout bij Staatsbosbeheer

In de wintertijd worden er op diverse plekken bij Staatsbosbeheer bomen verkocht voor openhaardhout.

Vlindervriendelijke tuin bij ASTRON

ASTRON en Staatsbosbeheer leggen samen een vlindervriendelijke tuin aan. Een vlinderidylle.

Lees meer

De wondere wereld van de plantentaal

Hoe "praten" planten met elkaar en met insecten? Op de Dwingelderveld-lezing van donderdag 23 februari vertelt prof. Michel Haring daar honderduit over.

Staatsbosbeheer herstelt natte laagtes

Staatsbosbeheer transformeert het oorspronkelijke productiebos in het noorden van het Dwingelderveld tot een meer natuurlijk bos.

Expo de Ontmaskering van een moordenaar in bezoekerscentrum

Het is meer een werkproject dan een expositie. Kunstenaar en onderzoeker Martin Brandsma doet tot eind maart 2017 onderzoek naar de klapeksters in het Dwingelderveld en maakt van elk individu een compositietekening en gedragsbeschrijving.

Entreepartij bezoekerscentrum vernieuwd

De entreepartij van het bezoekerscentrum bij Ruinen wordt voorzien van "nieuwe" heide. Het duurt nog even voordat de klus geklaard is.

Welkom in Ruinen

Ruinen moet nog duidelijker op de kaart worden gezet. Met een gastvrije ontvangst voor de vele bezoekers en een onderscheidend profiel van het dorp, moeten de bezoekersaantallen en bestedingen toenemen. Daarmee krijgt de lokale economie en vitaliteit van Ruinen een impuls.

Braakballen pluizen en nog veel meer in kerstvakantie

Veel te doen voor jong en oud bij bezoekerscentrum Dwingelderveld. Tevens openingstijden BC en Orientatiecentrum en Boslounge Spier.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van Nationaal Park Dwingelderveld.

Samenstelling en eindredactie van deze nieuwsbrief worden verzorgd door Axel Wiewel. Vragen of opmerkingen over deze nieuwsbrief kunt u maken via het algemene mailadres.

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Via deze pagina kunt u zich afmelden.