Nieuwsbrief voorjaar 2016


Boswerkzaamheden rond ecoduct over A28

Staatsbosbeheer is begonnen met de afronding van de inrichting rond het ecoduct over de Rijksweg A28. Aan beide zijden van deze natuurbrug zullen enkele kleine stukjes bos worden gekapt, om de verbinding tussen Terhorster Zand en het Dwingelderveld verder te verbeteren.

Nationaal Park Dwingelderveld bestaat 25 jaar

Nationaal Park Dwingelderveld viert dit jaar een jubileum: op 22 augustus 1991 werd het Nationaal Park Dwingelderveld officieel ingesteld.

Recreatieondernemers schenken bezoekerscentrum bank

Het was een hele verrassing. Midden in het feestgedruis van het heropende bezoekerscentrum afgelopen vrijdag werd beheerder Casper de Jong aangenaam verrast. Op het plein van het centrum hadden zich ongeveer tien recreatieondernemers verzameld die een wel heel bijzonder cadeau bij zich hadden: een massieve, houten bank met een verhoogde zit!

10 april: Lammetjesdag!

Bij de schaapskooi van Natuurmonumenten in Lhee wordt op zondag 10 april Lammetjesdag gevierd. Daar stelt herder Johan Coelingh zijn schaapskooi gastvrij open voor publiek. Dan is het lammetjes kijken en aaien geblazen!

Natuurproject Anserveld vertraagd door vele regen

De afronding van het Natuurproject Anserveld laat nog even op zich wachten. Door de aanhoudende regen kan het project niet voor het broedseizoen worden voltooid.

Vernieuwd bezoekerscentrum weer open voor publiek

Bezoekerscentrum Dwingelderveld in Ruinen is weer helemaal toegankelijk voor publiek! Na een maandenlange interne verbouwing was gistermiddag de officiële heropening een feit.

Colofon

Deze digitale nieuwsbrief van het Nationaal Park Dwingelderveld verschijnt minimaal vier keer per jaar.

Met medewerking van: Albert Henckel, Hans Kruk, (Staatsbosbeheer), Han Duyverman, Casper de Jong, Olga de Lange, Alje Zandt, (Natuurmonumenten), en Catrien Scholten, (Provincie Drenthe), Jaap van Roon, (Prolander).
Samenstelling en eindredactie: Axel Wiewel / Tekstueel Publiciteit Ruinerwold,www.axelwiewel.nl