Recreatieondernemers schenken bank aan 'nieuw' bezoekerscentrum Natuurmonumenten


Het was een hele verrassing. Midden in het feestgedruis van het heropende bezoekerscentrum afgelopen vrijdag werd beheerder Casper de Jong aangenaam verrast.

Op het plein van het centrum hadden zich ongeveer tien recreatieondernemers verzameld die een wel heel bijzonder cadeau bij zich hadden: een massieve, houten bank met een verhoogde zit! Ter gelegenheid van de heropening, zo werd duidelijk, en om nog eens de goede samenwerking te onderstrepen tussen het centrum en de recreatieondernemers in en rondom het Dwingelderveld. Een sympathiek en toepasselijk geschenk, dat De Jong dan ook in dank en blijdschap aanvaardde. En omdat een bank nu eenmaal vooral bedoeld is om op te zitten, klauterde hij erop, onder goedkeurende aanmoedigingen van de groep. 'We gaan er een mooie plek voor zoeken, hier op het voorplein', zegde De Jong toe.

orjv20160311_044-baw-crop-np-480

Aardig detail: de bank is voorzien van een messing plaatje, met daarop de Drentse tekst: "Dizze baank is annebeuden door de recreatieondernemers rondumme het Dwingelderveld".