In zomer veel te doen voor gezinnen met (klein-)kinderen

In de zomerperiode tot en met 30 augustus is er iedere dag iets te beleven bij bezoekerscentrum Dwingelderveld aan de Benderse 22 in Ruinen. Op donderdag 14 juli beginnen de zomerse activiteiten met de gezinsnatuurdag Water & Modder. Gevolgd door de wildwandeling speciaal voor kinderen en hun (groot-) ouders.

Iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 15.00 uur zijn er leuke natuuractiviteiten tijdens de gezinsnatuurdagen. Iedere dinsdag staat in het teken van het Drentse Heideschaap. Kinderen gaan vilten en doen mee met de mini-herderstocht. Daarnaast geeft herder Johan Coelingh demonstraties schapen scheren.

Tips en trucs van dieren

Op woensdag leer je de tips en trucs van dieren tijdens de gezinsnatuurdag Dierenmanieren. Welke trucs hebben dieren om te overleven? En wat is camouflage nu precies? Je ontdekt het tijdens de mini-excursies.
Op donderdag zijn er wisselende onderwerpen, zoals heide, water en modder en avontuur. De imkers staan vanaf 11.00 tot 16.00 bij het centrum en geven uitleg over bijen en verzorgen korte rondleidingen naar de bijenstal.

Kruipen door een bramentunnel

Wie nog nooit door een bramentunnel heeft gekropen, of in een wilgenhuttendorp heeft gespeeld, kan bij het bezoekerscentrum het hart ophalen. Hier ligt speelnatuur waar kinderen op avontuur gaan. Zelf water uit de grond pompen en over boomstronken klauteren, geeft het echte OERRR gevoel. Het bos tegenover het bezoekerscentrum biedt een uitstekende mogelijkheid om zelf hutten te bouwen. Bij het bezoekerscentrum zijn verschillende leuke speurtochten te verkrijgen, zoals 'De Wereld van OERRR'. Met deze speurtocht ontdekken kinderen welke verschillende 'OERRR werelden' er allemaal zijn.

Mee met de gids op reeënwandeling

In de zomerperiode zijn er nog veel meer activiteiten. Op dinsdag en woensdag vertrekken huifkartochten naar de Anserdennen en de schaapskooi. Men kan mee met een gids tijdens de reeënwandelingen. En speciaal voor kinderen en hun ouders zijn er wildwandelingen. Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is nodig en kan via de website www.natuurmonumenten.nl/bcdwingelderveld