Veel belangstelling voor Gastheerschapsdag


Het was dinsdagmiddag 8 november een drukte van belang in bezoekerscentrum Dwingelderveld. Medewerkers van Nationaal Park Dwingelderveld verwelkomden ruim twintig recreatiebedrijven en een tiental Gastheerschapsbedrijven op de jaarlijkse Gastheerschapdag van het Nationaal Park 2016.

Hoe promoot je eigen recreatiebedrijf met Dwingelderveld?

Niet alleen konden de bedrijven volop netwerken, ook kregen ze tijdens een presentatie van Laurien van der Vaart, adviseur recreatie en natuurbeleving, veel tips en adviezen.

Laurien van der Vaart nam de recreatieondernemers mee op een visuele reis naar Drenthe. Foto: Axel Wiewel.

Daarbij stond voorop hoe recreatiebedrijven de unieke ligging van hun bedrijf nabij het Nationaal Park Dwingelderveld kunnen inzetten in hun promotie en reclameuitingen. Met dat onderwerp gingen de recreatieondernemers even later ook zelf aan de slag tijdens een workshop.

Casper de Jong informeert de vele recreatieondernemers. Foto: Axel Wiewel.

De bijeenkomst werd afgesloten met een fietsexcursie door het gebied onder leiding van twee boswachters van Natuurmonumenten. Zij vertelden de deelnemers in geuren en kleuren over de natuur en de geschiedenis van het natuurgebied.

Veel belangstelling voor cursus

Na afloop van de fietstocht bleek de belangstelling voor een nieuwe cursus Gastheerschap van het Nationaal Park groot. Het ziet er dan ook naar uit dat Nationaal Park Dwingelderveld er in 2017 opnieuw een aantal gastheerschapsbedrijven bij krijgt.