Welkom in Ruinen


‘Welkom in Ruinen’. Zo heet het programma voor ondernemers en inwoners die hun krachten hebben gebundeld om Ruinen nog duidelijker op de kaart te zetten, in nauwe samenwerking met Nationaal park Dwingelderveld.

Onderscheidend profiel

Met een gastvrije ontvangst voor de vele bezoekers en een onderscheidend profiel van het dorp, moeten de bezoekersaantallen en bestedingen toenemen. Daarmee krijgt de lokale economie en vitaliteit van Ruinen een impuls. Dat komt de levendigheid in het dorp ten goede, evenals de werkgelegenheid.

Poort van Ruinen

Concrete resultaten van het overleg tussen de diverse partijen, zoals Dorpsbelangen, Ondernemend Ruinen, Stichting Promotie Ruinen, de Stichting Benderse Berg en Natuurmonumenten en de schaapskooi van Stichting Het Drentse Heideschaap, werden onlangs zichtbaar met de plaatsing van nieuwe borden van het Nationaal Park langs de toegangswegen rond Ruinen. Op korte termijn worden ook drie ontvangstplekken ingericht die bezoekers wegwijs maken in het dorp en het omliggende gebied. Zo mag Ruinen zich, net als de Natuurpoort Spier, een echte Poort van het Dwingelderveld noemen.

Meer informatie over dit project is te vinden op www.ruinen.net/ruinen/poort